Fakty a pracovné listy o ľadových medveďoch

Ďalšie informácie o týchto impozantných zvieratách nájdete v ďalšom texte alebo si stiahnite komplexnú zbierku pracovných listov, ktorú môžete použiť v prostredí domácej výučby alebo v učebni.

  • Ľadový medveď je veľký biely medveď, ktorý sa nachádza v Arktíde.
  • Ľadový medveď je často považovaný za morského cicavca, pretože na mori trávi mnoho mesiacov v roku. Preferovaným biotopom je každoročný morský ľad pokrývajúci vody nad kontinentálnym šelfom a arktické súostrovie medzi ostrovmi.
  • Ľadový medveď je jedným z najväčších mäsožravých zvierat. Mäso-jesť zviera je známe ako mäsožravec.
  • Ľadové medvede sa živia hlavne tuleňmi krúžkovými alebo fúzatými. Ak nebudú tulene k dispozícii, ľadové medvede zožerú aj ďalšie morské cicavce, ako je mrož, narval a beluga. Bude tiež jesť malé hlodavce, ryby, vajcia, soby, morské vtáky, kačice, vegetáciu, morské riasy, bobule a ľudský odpad.
  • Dospelé samce sú dlhé 8 až 10 stôp a môžu vážiť medzi 500 až 1700 kilogramami. Medvedice sú asi také veľké ako samce.


  • Ľadové medvede majú silnú vrstvu veľrybích kostí a srsti, ktoré ich udržujú v teple v chladnom podnebí, kde žijú. Ich biela kožušina im pomáha splývať so zasneženou krajinou a pomáha ju chrániť.
  • Ľadové medvede sa môžu dožiť 25 rokov.
  • Ľadové medvede môžu mať 1 - 4 mláďatá, ale väčšinou majú 2 mláďatá. Mláďatá sa rodia od novembra do januára, zatiaľ čo ich matky zimujú v brlohu. Ľadový medveď je so svojimi deťmi tehotný 8 mesiacov.


  • Samica ľadového medveďa môže mať počas života päť vrhov. Mláďatá zostanú s matkou 2 a pol roka.
  • Na rozdiel od grizzly , ľadové medvede si nenárokujú územie ako svoje vlastné. . Aj keď mnoho ľudí verí, že sú agresívni, pri konfrontácii sú zvyčajne opatrní a často sa rozhodnú skôr ako utiecť ako bojovať.
  • Mnoho ľudí verí, že ľadový medveď je vystavený riziku vyhynutia kvôli globálne otepľovanie . Keď ľad zmizne, po ukončení plávania a hľadania potravy už medvede nemôžu odpočívať.


  • Mnohí si tiež myslia, že do roku 2050 sa populácia ľadových medveďov zníži o dve tretiny. Z 19 uznávaných subpopulácií ľadových medveďov je 8 na úbytku, 3 sú stabilné, 1 rastie a 7 nemá dostatok údajov.

Pracovné listy ľadových medveďov

Tento balík obsahuje 11 pracovných listov Polar Bear pripravených na použitie, ktoré sú ideálne pre študentov, ktorí sa chcú dozvedieť viac o ľadovom medveďovi, čo je veľký biely medveď nájdený v Arktíde a ktorý je často považovaný za morského cicavca, pretože trávi väčšinu svojho času čas na mori.



Čo obsahuje

Stiahnutie obsahuje nasledujúce pracovné listy:

  • Fakty o ľadovom medveďovi
  • Druhy medveďov - osem z nich
  • Habitat - Žijú tam
  • Bear Den - My Den


  • Tvorca slov
  • Sfarbenie slov
  • Ursus Maritimus Tyrannus - Definujte podmienky
  • Bear-natomy - Označte a popíšte


  • Termoregulácia
  • Plávanie
  • Polárny svet

Prepojte / citujte túto stránku

Ak odkazujete na ktorúkoľvek z položiek na tejto stránke na svojej vlastnej webovej stránke, použite nižšie uvedený kód na uvedenie tejto stránky ako pôvodného zdroja.



Fakty a pracovné listy o ľadových medveďoch: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 8. januára 2018

Odkaz sa zobrazí ako Fakty a pracovné listy o ľadových medveďoch: https://diocese-evora.pt - KidsKonnect, 8. januára 2018

Používajte s akýmkoľvek učebným plánom

Tieto pracovné listy boli špeciálne navrhnuté na použitie s akýmkoľvek medzinárodným vzdelávacím programom. Tieto pracovné listy môžete použiť také, aké sú, alebo ich môžete upraviť pomocou Prezentácií Google, aby boli konkrétnejšie pre vaše vlastné úrovne schopností študentov a učebné osnovy.